Seaboard Station

Just off the main street in a small railroad town stands this proud example of what tilt-up can achieve. The combination of thin brick, panel laps and window-reveal surrounds highlights the exterior of the building. To keep the appearance of an old train depot, the Flemish brick pattern mixed with the common bond pattern was used while maintaining the value of tilt-up by using cast-in thin brick. Insulated panels were used in the rear of the building with a custom overhead door made to look like an old wooden barn door. Concrete paving reinforced with dowel baskets were used in lieu of asphalt to solidify this buildings presence for future generations with little upkeep to worry about.

 
Main banner image for Seaboard Station

Project Location

Apex, NC 27502
United States

Project Images

TILT-UP TODAY MAGAZINE / PROJECTS IN THE NEWS

Project Team

General Contractor:
 
Concrete Contractor:
Citadel Contractors, Inc.
Architect:
 
Engineer:
 
Suppliers:
 
Photographer(s):

Project Specifics

Project Category:
Office
Building Types:
Finishes:
Features:
Insulation:
Environmental:
Number of Floors:
0
Tilt-Up Wall Area:
7,574 sq ft (704 sq m)
Total Floor Area:
7,605 sq ft (707 sq m)
Project Footprint:
7,605 sq ft (707 sq m)
Tallest Panel:
21 ft 11 in (6.68 m)
Widest Panel:
17 ft 3 in (5.27 m)
Largest Panel:
332 sq ft (30.8 sq m)
Heaviest Panel:
35,961 lbs (16,312 kg)