Sacramento Natural Foods Co-Op Parking Structure

This parking structure is a four-level structure given the tricky directive by the City of Sacramento Planning Commission to not look like a parking structure. Through the creativity of the design team, over 250 parking stalls on an approximately 0.6-acre site were disguised into the overall landscape of the community. The structure was built in a timely fashion using an 8-inch-thick, non-bearing tilt-up panel system with concrete over metal deck floors.

 
Main banner image for Sacramento Natural Foods Co-Op Parking Structure

Project Location

Sacramento, CA 95816
United States

Project Images

TILT-UP TODAY MAGAZINE / PROJECTS IN THE NEWS

Project Team

General Contractor:
 
Concrete Contractor:
Sinclair Concrete
Architect:
 
Engineer:
Buehler & Buehler Structural Engineers Inc
Suppliers:
 
Photographer(s):

Project Specifics

Project Category:
Parking
Building Types:
Finishes:
Features:
Insulation:
Environmental:
Number of Floors:
0
Tilt-Up Wall Area:
20,530 sq ft (1,907 sq m)
Total Floor Area:
86,800 sq ft (8,064 sq m)
Project Footprint:
21,700 sq ft (2,016 sq m)
Tallest Panel:
43 ft 7 in (13.28 m)
Widest Panel:
30 ft 11 in (9.43 m)
Largest Panel:
1,106 sq ft (102.7 sq m)
Heaviest Panel:
110,625 lbs (50,179 kg)