The Children's Place

The tilt-up concrete structure serves The Children's Place and Disney Store retail outlets in the southern United States. The facility utilizes a high-tech and extensive material handling system throughout the distribution center. The architectural design features bright colors, a variety of interesting materials and ample exterior glass to provide a vibrant feel. The entry incorporates an integrated curtain wall and metal panel, and the building's interior features exposed tilt-up wall with plywood formliner.

 
The Children's Place

Project Location

Ft. Payne, AL 35968
United States

Project Images

TILT-UP TODAY MAGAZINE / PROJECTS IN THE NEWS

Project Team

General Contractor:
 
Concrete Contractor:
 
Architect:
 
Engineer:
 
Suppliers:
 
Photographer(s):

Project Specifics

Project Category:
Distribution
Building Types:
Finishes:
Features:
Insulation:
Environmental:
Number of Floors:
0
Total Floor Area:
684,400 sq ft (63,581 sq m)
Project Footprint:
684,400 sq ft (63,581 sq m)