Next IT at Pinecroft

The NEXT IT at Pinecroft project is a 44,000-square-foot tilt-up structure incorporating insulated sandwich panels. The building's entry features a board form finish wrapping all sides of the panels that flow from the exterior through the lobby. This element was particularly challenging since all sides of these insulated panels had an architectural finish. With tilt-up as the building method, the project met the tenant's requirements for energy efficiency, comfort and flexibility for work flow.

 
Main banner image for Next IT at Pinecroft

Project Location

Spokane Valley, WA 99216

Project Images

Search Project Database

TILT-UP TODAY MAGAZINE / PROJECTS IN THE NEWS

Project Team

General Contractor:
 
Concrete Contractor:
 
Architect:
 
Engineer:
 
Suppliers:
 
Photographer(s):

Project Specifics

Project Category:
Office
Building Types:
Finishes:
Features:
Insulation:
Environmental:
Number of Floors:
0
Number of Panels:
49 panels
Tilt-Up Wall Area:
28,140 sq ft (2,614 sq m)
Total Floor Area:
44,175 sq ft (4,104 sq m)
Project Footprint:
23,585 sq ft (2,191 sq m)
Tallest Panel:
35 ft 0 in (10.67 m)
Widest Panel:
39 ft 6 in (12.04 m)