Texas Instruments

Structurally, tilt-wall is implemented in this project, yet is still able to achieve 45 percent glass with the remainder clad in brick, limestone and sandblasted architectural mix concrete. The complex is completed with an adjacent three-story garage, which creates an intimate courtyard for private employee entry and multiple site amenities. The building itself is divided into north and south pods which house lab spaces, offices and a host of overlapping collaboration zones for the employees. The lobby, which divides these zones, has an aforementioned employee entry as well as an elegantly designed visitor entry on the west facade, complete with a fifty-foot-tall curved louver screen and bisecting limestone wall which continues into the interior space. The interior of the lobby features a double-height space, custom monumental stair and high-end finishes that help introduce employees and visitors to the building.

 
Main banner image for Texas Instruments

Project Location

Sugar Land, TX 77479
United States

Project Images

TILT-UP TODAY MAGAZINE / PROJECTS IN THE NEWS

Project Team

General Contractor:
E E Reed Construction LP
Concrete Contractor:
TAS Commercial Concrete Construction
Architect:
Powers Brown Architecture
Engineer:
Cardno Haynes Whaley, Inc.
Suppliers:
 
Photographer(s):

Project Specifics

Project Category:
Office
Building Types:
Finishes:
Features:
Insulation:
Environmental:
Number of Floors:
0
Total Floor Area:
163,260 sq ft (15,167 sq m)
Project Footprint:
54,675 sq ft (5,079 sq m)
Tallest Panel:
59 ft 0 in (17.98 m)
Widest Panel:
43 ft 11 in (13.39 m)
Largest Panel:
2,151 sq ft (199.8 sq m)
Heaviest Panel:
197,400 lbs (89,539 kg)