Scientech

The 112,495-square-feet is evenly divided between two large tilt-up boxes which are connected with a two story glass breezeway and pedestrian bridge. Insulated tilt-up concrete wall panels accelerated the construction schedule while reducing overall construction costs (as compared to other methods of construction) and providing a durable and energy efficient building. The exterior is a combination of modern and traditional architectural elements and finishes. The use of thin brick gives the appearance of a traditional brick structure, while the use of a glass breezeway, a cantilevered glass conference room, a two-story glass curtain wall at one corner and multiple vertical bands of diagonal curtain wall help to provide a modern feel. The modern and traditional elements are well balanced and also help with the massing. The exterior face of the panels is finished with thin brick, reveals, glazing, form liners and color.

 
Main banner image for Scientech

Project Location

Idaho Falls, ID 83402
United States

Project Images

TILT-UP TODAY MAGAZINE / PROJECTS IN THE NEWS

Project Team

General Contractor:
Tom Stuart Construction
Concrete Contractor:
 
Architect:
 
Engineer:
 
Suppliers:
HK Composites, Inc.
Innovative Brick Systems LLC
Photographer(s):

Project Specifics

Project Category:
Distribution
Building Types:
Finishes:
Features:
Insulation:
Environmental:
Number of Floors:
0
Tilt-Up Wall Area:
45,511 sq ft (4,228 sq m)
Total Floor Area:
112,450 sq ft (10,447 sq m)
Project Footprint:
75,903 sq ft (7,051 sq m)
Tallest Panel:
28 ft 3 in (8.61 m)
Widest Panel:
41 ft 6 in (12.65 m)
Largest Panel:
1,172 sq ft (108.9 sq m)
Heaviest Panel:
139,513 lbs (63,282 kg)