Danfoss do Brasil

When Diase was hired for this construction project, the initial design consisted of a concrete block construction. Being experts in tilt-up construction system and acknowledging our client's concerns on environmental impact, construction cost and completion time, Diase advised the adoption of tilt-up system as a final solution to meet the client's needs.

The building is presented as a large and cubic volume. In order to counterbalance this solid and heavy appearance, curved panels were projected in the main facade. These panels were the main challenge for Diase, as they had never built curved panels before. During the process they were able to cast them in stacks, reducing the formwork time and materials. Details such as horizontal friezes and the textures were also used to lighten the facade.

The success of this construction project was highlighted by the achievement of its objectives such as the positive environmental transformation of the site, rationalization of resources on the construction, recycling of 90% of construction wasted material, use of 100% natural lighting in the main warehouse during the day, full sewage treatment, generation of local employment, and economic development.

 
Main banner image for Danfoss do Brasil

Project Location

Osasco, Sao Paulo
Brazil

Project Images

Search Project Database

TILT-UP TODAY MAGAZINE / PROJECTS IN THE NEWS

Project Team

General Contractor:
 
Concrete Contractor:
 
Architect:
 
Engineer:
 
Suppliers:
 
Photographer(s):

Project Specifics

Project Category:
Distribution
Building Types:
Finishes:
Features:
Insulation:
Environmental:
Number of Floors:
0
Number of Panels:
92 panels
Tilt-Up Wall Area:
59,850 sq ft (5,560 sq m)
Total Floor Area:
117,197 sq ft (10,888 sq m)
Project Footprint:
96,912 sq ft (9,003 sq m)
Tallest Panel:
44 ft 1 in (13.44 m)
Widest Panel:
16 ft 6 in (5.03 m)
Largest Panel:
597 sq ft (55.5 sq m)
Heaviest Panel:
60,000 lbs (27,216 kg)
Longest Spandrel:
40 ft 2 in (12.25 m)