Wasatch Supply, Inc.

With clean horizontal and vertical lines, the new Wasatch Supply building has a Zen-like look, but slight geometric deviations add interest and aesthetic appeal.

At the corners of the retail and office areas, the walls taper to reveal two stories of glass that offer visibility, views and natural light. The second-level office area opens to the space below, playing off of the glass corners.

The warehouse area is flooded with natural light and painted white, eliminating the need for artificial light during the day. The retail and office areas are shielded from the sun by the warehouse structure; a simple awning protects the dock area along the front of the building, and also helps to visually tie the warehouse to the retail and office space.

The abundance of natural light, in conjunction with high-efficiency skylights and transom windows, has helped to reduce energy costs. Since moving into the new, highly efficient building, Wasatch reports increases in business, efficiency and employee morale.

 
Main banner image for Wasatch Supply, Inc.

Project Location

Salt Lake City, UT 84104
United States

Project Images

TILT-UP TODAY MAGAZINE / PROJECTS IN THE NEWS

Project Team

General Contractor:
 
Concrete Contractor:
 
Architect:
 
Engineer:
 
Suppliers:
 
Photographer(s):

Project Specifics

Project Category:
Retail
Building Types:
Finishes:
Features:
Insulation:
Environmental:
Number of Floors:
0
Total Floor Area:
41,580 sq ft (3,863 sq m)
Project Footprint:
39,552 sq ft (3,674 sq m)
Tallest Panel:
35 ft 0 in (10.67 m)