Bedrock Quartz

For their new 25,000-square-foot manufacturing and office facility, the owners of Bedrock Quartz wanted a structure that would reflect the company's image as a supplier of high-end granite countertops. The resulting sculpture-like building features a steel and glass tube of office space that appears to pass through the concrete Tilt-Up box, which is accentuated by a large, cantilevered wing wall.

The wing wall provides a protected outdoor second-level balcony, while the interior office area has an open atrium capped with a large skylight. Walkways around the atrium appear to bridge across the space, and the Tilt-Up concrete walls support large, cantilevered geometric forms that pass through the building.

Both the office and manufacturing areas are bathed in natural light, thanks to an abundance of carefully located windows that increase views and enhance the work environment while reducing energy costs.

Since Bedrock Quartz has moved into the new building, the company reports that business has increased, internal processes are more efficient, and there is an increase in employee morale.

 
Main banner image for Bedrock Quartz

Project Location

West Jordan, UT 84081
United States

Project Images

TILT-UP TODAY MAGAZINE / PROJECTS IN THE NEWS

Project Team

General Contractor:
 
Concrete Contractor:
 
Architect:
 
Engineer:
 
Suppliers:
 
Photographer(s):

Project Specifics

Project Category:
Office
Building Types:
Finishes:
Features:
Insulation:
Environmental:
Number of Floors:
0
Total Floor Area:
25,000 sq ft (2,323 sq m)